,

Paróka sampon 250 ml

Kifejezetten szintetikus parókák és pót részek mosással való tisztítására fejlesztették ki. Sajátossága, hogy nem tartalmaz alkoholt, sem gyümölcssavat, melyek nagy mértékben károsítanák és kiszárítanák a szintetikus hajat. Normál sampon használatának következtében a műszálparókák elvesztik eredeti fényüket, színüket, megváltozik a fazonjuk és a hajszál minősége visszafordíthatatlanul roncsolódik. Mondjuk meg az őszintét: egy kopott parókát senki sem visel már szívesen.

Paróka mosása

– Hajmosás előtt fésüljük ki a parókát.

– Tiszta mosdótálba engedjünk 1 liter 30 fokos vizet.

– Oldjunk fel a vízben diónyi paróka sampont.

– Helyezzük a vízbe a parókát és óvatosan nyomkodjuk át. Ez alatt a szennyeződések leoldódnak a hajszálakról.

– Ha a paróka átvette a füst, vagy más erős anyag szagát, akkor egy teáskanálnyi szódabikarbonát adjunk a samponos vízhez.

– Hideg vízzel többször öblítsük ki a parókát, hogy ne maradhasson benne samponmaradvány.

– Helyezzük a parókát tiszta törölközőre és itassuk fel róla a felesleges vizet.

– Kenjük be paróka balzsammal és hagyjuk rajta 5-10 percig. Mivel a paróka nem élő haj, nagyon fontos, hogy balzsam segítségével rendszeresen visszazsírozzuk a hajszálakat, ezzel késleltetjük a paróka kibolyhosodását és kiszáradását.

– Öblítést követően fektessük újra törölközőre és itassuk fel a felesleges vizet.

– Emeljük fel a parókát és lazán rázzuk meg.

– Helyezzük a parókát hungarocell fejre, vagy állványra és hagyjuk magától szoba hőmérsékleten megszáradni.

– Két paróka mosás között fújjuk be paróka kondicioáló sprayvel, amely segít a paróka állapotának megőrzésében és meghosszabbítja a paróka élettartalmát.

Paróka fésülése

– Használjunk speciális paróka kefét. A hagyományos hajápoláshoz használt kefék és sűrű fogú fésűk sokat árthatnak parókának, kitéphetik a tincseket és gubancolódást idézhetnek elő.

– A paróka fésülését mindig alulról kezdjük, és fokozatosan haladjunk felfelé.

– Ha csomót észlelünk, sose próbáljuk tépéssel kioldani, mert csak kitépjük, vagy elszakíthatjuk a hajszálakat. Először inkább próbáljuk az ujjunkkal meglazítani.

– Ha elakad a fésű a hajban, ne húzzuk tovább, ezzel csak azt érnénk el, hogy a tincs kilazul, vagy a hajszál megnyúlik.

– Sose fésüljük a hajat vizesen, vagy nedvesen.

 

Mit ne tegyünk

– Kerüljük a forró és meleg vízben történő paróka mosást.

– Sose használjunk rendes hajra való sampont a tisztításhoz, mert a műszál parókák színét, fazonját, hajszál minőségét károsíthatja a valódi hajra árusított samponok alkohol tartalma.

– Sose próbáljuk vizesen kifésülni a hajat.

– Ne használjunk magas hőfokon hajszárítót.

– Sose hajoljunk főzés közben a forró étel, vagy a lenyitott sütőajtó fölé parókával, mert a forró levegő/gőz hatására összezsugorodnak a szálak. Főzéskor javasoljuk turbán vagy fejlkendő viselését a paróka megóvása érdekében.

– Sose csavarjuk ki a parókából a vizet.

– Ügyeljünk, hogy a vizes parókát megfelelő méretű babafejre illesszük, ugyanis a nagyobb babafejen a paróka vizes állapotban kinyúlhat.

– Ne próbáljuk meg a hajat hajsütő vassal besütni, se simítóvassal kisimítani, sem pedig kreppelővel formázni.

– Kerüljük a hajlakk, hajzselé használatát.

– Ne próbáljuk meg befesteni, dauerolni, szőkíteni.

1727 Ft Bruttó